MBSR mindfulness-baseret-stress-reduktion

MBSR mindfulness-baseret-stress-reduktion

MBSR er et 8 ugers mindfulness program udviklet af Dr. Jon Kabat-Zinn fra USA. Det er et gennemtestet program, som udøves over hele verden til forebyggelse og håndtering af stress. Mindfulness er vores evne til at være opmærksomme på en anerkendende måde uden at dømme det der er i det nuværende øjeblik. En øvelse i at være nærværende i livet.

Ved mindfulness-meditation fokuseres på sanserne, åndedrættet, kroppen og lydene, en tilstedeværelse i nuet, der giver indre ro og klarhed.Når vi dyrker mindfulness, øver vi os i en venlig og imødekommende omsorg over for os selv. Mindfulness reducerer stress, depression og styrker immunforsvaret og forbedre søvnen i mange tilfælde.

Kurset er hovedsageligt praktisk, vi lærer gennem erfaring. Der er guidede mindfulness øvelser. Vi har både siddende og liggende meditationer, på stole og på underlag på gulvet, der vil være mindful bevægelser, gående meditation, udveksling, hvor vi deler erfaringer m.m.

Det egentlige kursus er over 8 gange 2,5 timer plus en hel lørdag fra 9.00-15.00.
Der er en obligatorisk orienteringssession, inden kursus start, hvor I får et overblik over kurset. I får en snak med underviseren og en fornemmelse af, om det er et kursus, som I vil investere tid og ressourcer på.

facebookgoogle_pluslinkedin